tolna megyei vadásznapHuszadik alkalommal gyűltek össze a vadászok, hogy beszélgessenek, és természet iránti elkötelezett tevékenységüket folytassák – emelte ki Kocsner Antal.

Az Országos Magyar Vadászkamara megyei területi szervezetének elnöke a Tolna Megyei Vadásznapon a fiatal vadászokat is köszöntötte, és azt tanácsolta nekik, hogy tekintsék példaképnek a kitüntetetteket. A Nimród érméket Farkas Attila, és Záborszky Zoltán, a Hubertusz Kereszt Arany fokozatú kitüntetését Popp Miklós, az Ezüst fokozatút pedig Kiss Zoltán, Horváth Péter, Radány Tibor, Szalai József, és Eck József érdemelte ki.

Vadászesküt tizenketten tettek szombaton. Ők már most úgy viseltetnek a természet iránt, ahogy azt Berta Attila, az Alsónánai Nimród Vadásztársaság elnöke is megfogalmazta: Az erdész és a vadász Isten legszebb templomának, az erdőnek a papja. A kulturális bemutatók mellett gyermek programok, bemutatók szórakoztatták a jelenlévőket egész napon át.

Az ifjúsági légpuska lövészetet Izsák Bence, a főzőversenyt a Nagydorogi Új Barázda Vadásztársaság nyerte, a nagykónyi Koppánymenti Vadásztársaság pedig különdíjas lett. A koronglövészetben Késes-Molnár István, Csík Anikó illetve Csík István, ifj. Csík István és Huber Róbert csapata jeleskedett.

További képek itt!

Forrás: Teol