csömörédi túristaszállóA Zalaerdő Zrt. tulajdonában lévő Csömödéri Turistaszálló és kisvasút hálózat lesz az egyik magyarországi helyszíne annak a programsorozatnak, amely osztrák-magyar együttműködéssel, Európai Uniós támogatással valósul meg.

A program kétéves időtartamot ölel át, és fő célja az ifjúság, valamint a pedagógusok „környezeti nevelése”. A gyerekek testközelből tapasztalhatják meg az élményközpontú környezeti nevelés előnyeit, a pedagógusok pedig új módszereket sajátíthatnak el.
A programban több szervezet vesz részt, osztrák részről az UmweltBildungWien, magyar oldalról pedig Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata mellett a Zala-, Vas-, és Győr-Moson-Sopron megyei Pedagógiai Intézet, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület és a győri Reflex egyesület.

Július 4-én és 5-én a projektgazdák helyszínre látogató csapatát (prof. Dipl.-Päd.Gerhard Hofert és munkatársait, valamint Benedek Miklós és Musits Róbert magyarországi koordinátorokat) a Csömödéri Turistaszállóban köszöntötte Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója, majd a vendégek kirándulni indultak a Lentibe tartó kisvonattal. Lentiben Kaliba Mihály (a Csömödéri Vasútüzem vezetője) élvezetes idegenvezetése mellett megtekintették a „Göcsej kincsei, az erdő és a fa” című kiállítást. Másnap a nagykanizsai sajtótájékoztató után kisvasúttal a Kistolmácsi tóhoz kirándult a küldöttség, és útközben feltérképezték a leendő gyerek-programok helyszíneit. A programsorozat első elemeként nyáron 200 magyar tanulónak lesz alkalma a bécsi CampLobau területén táborozni, ősszel pedig Európa minden részéről Csömödérbe várják három héten keresztül angol nyelvű táborokba a tizenéves diákokat.

Forrás: ForestPress