szabálytalan fegyverszállítás miatt intézkedett a rendőrségAz Enyingi Rendőrőrs járőrei hétfőn éjszaka Mátyásdombon egy helybéli férfivel szemben intézkedtek, mivel az engedéllyel tartott vadászpuskája és lőszerei az általa használt gépkocsiban szabálytalanul voltak tárolva, ezért a rendőrök őt előállították az Enyingi Rendőrőrsre – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.

A rendőrörsön a lőfegyver tárazása közben vétlen lövés történt, melynek során az Enyingi Rendőrőrs egyik járőre nyolc napon túl gyógyuló lábsérülést szenvedett. A mentők őt Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították.

Az eset körülményeit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja.

Locsolóval támadtak az RTL Híradó stábjára annak a vadásznak az alkalmazottai, akit hétfőn éjjel igazoltattak a rendőrök - számolt be az RTL Híradó.

Az RTL Klub stábja azzal a vadásszal szeretett volna beszélni, akinek hétfőn éjjel elsült a fegyvere Enying közelében. A rendőrök éppen egy leégett baromfielepet vizsgáltak át, amikor lövések dördültek, ekkor igazoltatták. Kiderült, hogy a vadász engedéllyel tartott fegyverét szabálytalanul tartotta a kocsiban.

A férfi fegyvere később az enyingi rendőrörsön eddig tisztázatlan körülményeik között elsült. A lövedék egy rendőr lábát találta el, akit nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel szállítottak kórházba.

Amikor az RTL stábja megkereste a vadászt, alkalmazottai egy locsolóval támadtak rá riporterükre és operatőrükre. Előtte a stábautó kulcsát is ellopták, amit az emésztőgödörbe dobtak, ezért rendőrt kellett hívniuk.

Forrás: Objektív-HVG