vadhús szalámiValamennyi megyei (területi) Szövetség Elnökének/Titkárának


Napjainkig bizonytalan helyzetben tartott bennünket „A vidékfejlesztési miniszter 40/2012. (IV.27.) VM rendelete az élemiszerlánc-felügyeleti bevallásának és megfizetésének szabályairól” arról, hogy a díj megfizetése vonatkozik-e a vadgazdálkodók körére.

A mellékelten csatolt Dr.Kardeván Endre Vidékfejlesztési Minisztérium Államtitkára állásfoglalása szerint a vadgazdálkodóknak regisztrálni kell és fizetésre kötelezettek.

A bejelentkezést a NÉBIH-nél kell megtenni!

Felhívjuk a figyelmét a bevallott díj első részletének befizetésének határideje:

2012. július 31.!

Ha bármilyen probléma adódik, azt jelezzék a Szövetségünknél, az államtitkári levélben foglaltaknak megfelelően bejelentkezésnek halasztó hatálya van.

Kérem, fentiek szíves tudomásulvételét ügyintézés végett,

Pécs, 2012. július 25.

Vadászüdvözlettel:

Gondos Gyula

titkár


Tisztelt Elnök/Titkár Úr!

Közel két hónapos ügyintézés, levelezés után, melyet a vadászatra jogosult szervezetek érdekében folytattunk, tájékoztatom, hogy a 2008. évi XLVI. Törvény és a 40/2012. (IV.27.) VM rendelet  alapján a vadgazdálkodó szervezetek is kötelesek élelmiszerlánc-felügyeleti díjat fizetni.

Ezt támasztja alá a mellékelt,  június 27-én kelt dr. Kardeván Endre VM államtitkár úr levele is. A levél kézhezvételét követően még egyszer kezdeményeztük a jogszabály részünkre kedvező értelmezését, de a VM mindvégig kitartott azon álláspontja mellett, hogy a vadászatra jogosultak a vadhús értékesítés révén az élelmiszerlánc szereplőivé váltak, ezért az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallására és megfizetésére ők is kötelezettek.

Tekintettel arra, hogy a rendelet értelmében a bevallott díj első részletének befizetési határideje: július 31. kérem, szíveskedjenek a szövetség tagjait soron kívül értesíteni kötelezettségükről, a fenti számú rendeletre hivatkozva.

Kérem, ahogy amennyiben a késői bevallásból illetve a befizetésből eredően bármelyik tagszervezetüknek problémája adódna, úgy soron kívül értesítsenek, ugyanis az elhúzódó állásfoglalás megszületése során ígéretet kaptunk, hogy bírság ill. szankció a jogosultakat nem érheti.

Kérem, fentiek szíves tudomásulvételét.

Pechtol János

letölthető levél