medvetámadásHárom nappal a szintén Dâmboviţa megyében történt támadás után szerda reggel ismét Moroieni-ben ölt meg egy férfit a medve.
A 64 éves áldozatot egy vadőr találta meg 8 óra 45 perckor, majd értesítette az illetékes szerveket.

“Úgy néz ki, hogy a medve beszorult egy ház kerítésénél, majd megtámadta a férfit” – nyilatkozta a Dâmboviţa megyei csendőrség szóvivője, Ciprian Vătăşelu.

“A baleset ugyanazon a vadászterületen történt (10 kilométer távolságra), mint a három nappal ezelőtti. Ebben a zónában 30 kilométeres karantént is elrendeltünk a vasárnap hajnali események után” – fogalmazott Rovana Plumb környezetvédelmi miniszter.

Dragoş Rusu megyei prefektus szerint orvvadászatról van szó, a medvét egy hurok „fogta meg” és meg is sérülhetett. “Nem tudjuk, mit kereshetett ott az a férfi, vagy csak véletlenül járt arra, vagy ő rakta ki a csapdát. Leírhatatlan, ami itt történt” – jelentette ki Rusu.

A prefektus úgy tudja, hogy a hurok három fa közé volt kifeszítve, ez elkapta az állatot, és a medve több órán át vergődött, míg el tudta szakítani a hurkot. Kiitépte a fákat gyökerestől, majd kiszabadult.

A férfit szétszaggatta a vadállat, majd az erdő felé futott.

Forrás: Manna.ro