főzőversenyImmáron hatodik alkalommal került megrendezésre a magyar agrárium jeles seregszemléje, a Kaposvári Állattenyésztési Napok.
A rendezvény keretein belül - társrendezvényként harmadízben - került sor a Vadgazdálkodási és Vadgasztronómiai Napok megszervezésére, amely szekció évek alatt szinte egy kis lokális vadásznappá nőtte ki magát. A társrendezvény fővédnöke Dr Semjén Zsolt volt, az OMVV elnöke, védnöke Prof. Dr Szávai Ferenc a Kaposvári Egyetem rektora. A háromnapos KÁN középső napján 10 órakor felharsantak a kürtök, a Baranya Vadászkürt Együttes nyitotta meg a szakmai napot. A színpad moderátora Kemenszky Péter, az OMVK Sm.-i Területi Szervezetének titkára volt, aki felolvasta a fővédnök baráti, üdvözlő levelét, ezután Szávai rektor úr megnyitotta a szakmai napot. Ma már elképzelhetetlen lenne jelentőseb vadászati rendezvény Hubertusz mise nélkül, az Európai Nagyvadgazdálkodási és Értékesítési Központ (Bőszénfa) vadászterületén hajnalban terítékre került gímbika felett Sajni Balázs, Zselickislak plébánosa celebrált misét. Közben a lovarda aulájában folyamatosan látogatható volt a SEFAG Zrt. dolgozóinak munkáiból összeállított vad- és természetfotó kiállítás, és frissen (szeptember hónapban) elejtett gímbikák nyilvános trófeabírálatára is sor került a vadászati hatóság munkatársai által.

A programok ideje alatt 12 főzőcsapat (zömmel a helyi médiák csapatai) kezdték meg a munkát, céljuk, hogy a szervezők által biztosított kiváló minőségű vadhúsból (egy csapat halból) készítsék el remekművüket, hogy elbírálhassa azt a neves zsűri. A zsűriben egyébként volt szövetségi kapitány, országgyűlési képviselő, egyetemi munkatárs, és híres sztárséf is, csak , hogy a bírálati szempontok minél szerteágazóbbak lehessenek.
Természetesen a kultúrális programok sem hiányozhattak a színpadról, néptánc és népdal együttesek, musical-előadók színesítették a programokat.
A KÁN-on belül a Vadgazdálkodási és Vadgasztronómiai Napok egy önálló, tartalmas nappá nőtte ki magát a három év alatt, ahol kicsik és nagyok, vadászok és érdeklődő civilek egyaránt megtalálhatták a kedvükre való programokat. Gratulálunk érte a szervezőknek!

Forrás: OMVK