Jogerős döntés született a Fábiánsebestyéni Önkormányzati Vadásztársaság belháborújának ügyében.

A Szegedi Ítélőtábla a napokban megsemmisítette azt a határozatot, amely a szervezetből kizárt 14 tagot. A megyei bíróság márciusi, ilyen értelmű döntését hagyta most helyben a tábla. Kimondatott: mivel a társaság alapszabályában nem szerepel intézőbizottság, az nem is létezhet, tehát nem is hozhatott döntést a kizárásokról.

A társaságnak Kós György polgármester, háziorvos az elnöke, ő és a mellette állók 2009 márciusa óta vitáznak a tagság nagyobbik felével. Utóbbiak – a szabálytalanul kizárt 14-ek – hiányolták a korábbi évek pénzügyi elszámolását. Ezeknél a vadászoknál később, különböző feljelentések nyomán a rendőrök többször kerestek engedély nélkül tartott vadhúst, lőszert, fegyvert, de nem találtak semmit, eljárás egyik ügyből sem lett. Az egyik, Kóssal szemben álló tisztségviselőnek elmeorvosi vizsgálatra is el kellett mennie. A társaság egy ideig úgy működött, hogy a többségnél volt a vadásztatást és gazdálkodást lehetővé tévő házipénztár és a beírókönyv. Egy házkutatás után aztán a hivatásos vadász, Uram Zsolt lakásáról elvitt beírókönyvet a rendőrök Kós Györgynek, az elnöknek adták „vissza".

Bár a mostani ítélet – mint Kecskés Ákos, a kizártak ügyvédje tájékoztatott – már kihirdetésekor hatályba lépett, az elnök továbbra sem írja be a vadászatra jelentkezőket a könyvbe. Bella László titkár szerint az elnök kijelentette: nem érdekli a bíróság ítélete.

Idén márciusban Kós lapunknak azt mondta, a perek lezárultáig felelőtlenség lenne bármit nyilatkozni, de a másik oldal valótlanságokat állít róla. Most azt mondta, lapunknak egyáltalán nem akar nyilatkozni. Igaz, nem is minden per zárult le: a titkár tájékoztatása szerint az ügyészség eljárást indított, hogy helyreállítsa a társaság törvényes működését.

Forrás: Délmagyar