jutalmat kapott a rendőrMegjutalmazta Tessényi Attila németkéri körzeti megbízottat, a Paksi Rendőrkapitányság munkatársát az Országos Magyar Vadászkamara Tolna megyei Területi Szervezete.

A tárgyjutalmat Kocsner Antal elnök illetve Király István titkár adta át. Ezzel fejezték ki köszönetüket azért, mert Tessényi Attila egy tudomására jutott, vadászati szabályokba ütköző ügyben eljárt.

A szóban forgó eset idén tavasszal történt Németkér közigazgatási területén. Egy szarvasbikát lőttek ki tilalmi időszakban.

Mint dr. Kuti István rendőrkapitány elmondta, az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Vadászkamara között, illetve területi szerveik közötti együttműködési megállapodás adott teret a jutalmazásnak.

A rendőrség és a vadászati szervezetek között meglévő együttműködés húsz éves múltra tekint vissza. Céljaik között van a természeti értékek, köztük a világhírű magyar vadállomány óvása, az ezzel összefüggő jogsértések megelőzése, a vadászat gyakorlásához szükséges feltételek biztosítása, a lőfegyverek megszerzésére, tartására, kezelésére vonatkozó szabályok szigorú betartatása.

Forrás: Teol