nyírerdőA Nyírbátori Rendőrkapitányság Máriapócsi Rendőrőrsének és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházai Rendőrőrsének munkatársai közös erdő- és mezőellenőrzést hajtottak végre 2012. december 10-én, a két rendőri szervhez tartozó erdei- és mezei területeken a falopások, és az orvvadászat megelőzése, felderítése érdekében.

Az ellenőrzésben részt vettek a Nyírerdő Zrt. erdészei, a helyi vadásztársaságok és polgárőr szervezetek képviselői is. Az ellenőrzésben résztvevők összehangoltan, átfogóan terepjárókkal, illetve gyalogosan járták be az erdei utakat, erdőrészeket.
Az ellenőrzés során két személyt falopás közben tetten értek, ellenük tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást, de különböző közlekedési szabálysértések elkövetése miatt is mintegy hatvanezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, illetve három esetben az elkövetett szabálysértés súlyára tekintettel szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök. A falopások és az egyéb jogellenes cselekmények megelőzése, visszaszorítása érdekében, hasonló jellegű ellenőrzésekre a megye területén a jövőben is számítani kell.

Forrás: SZON