Tengelici Vadásztársaság címmel megjelent Farkas Dénes legújabb könyve.
A kötetben a szerző bemutatja a Tengelici Vadásztársaság II. világháborútól kezdődő 50 éves időszakának történetét és emellett hiteles korképet nyújt az olvasónak ezen időszak Tolna megyei vadgazdálkodásáról is. A nyugdíjas vadászati szakembernek több könyve jelent meg már, az egyik legismertebb a Nézd és lásd! című kötet, mely elsősorban vadászoknak szóló kézikönyv az őzről.

Legújabb művében a Tengelici Vadásztársaság életébe kapunk betekintést, ennek kapcsán megismerhetjük Tolna megye néhai vadgazdálkodóit, vadgazdálkodását és vadászati közigazgatását. A Tengelici Vadásztársaság történetének megismerése során igen értékes ismereteket szerezhet az olvasó a szerzőtől – aki maga is élt, dolgozott aktívan ebben a közegben – az akkori kor, és a mai kor vadgazdálkodását, vadászati közigazgatását illetően.
Olvashatunk arról is, hogy hazai vadállományunk mennyi mindent túlélt: a háború viszontagságos időszakát, az ezt követő kártételezésből eredő beszolgáltatás időszakát, a folyamatos „orvvadászatot”.

– Talán csak mi, vadászok nem vészeltük át ezt, és a jelen időszakot változatlanul. Sajnos. Napjainkban, amikor „vadásszá” válni egy átgondolatlan pillanat és némi pénz kérdése, amikor hajlamosak vagyunk elfelejteni a múltat, amikor már nem gondolkozunk közösségben/vadásztársaságban, csak egyénekben, akkor egy ilyen könyv megszületése minden „rendes” vadászember számára egy ünnepnap,  mondta a kötet megjelenése kapcsán dr. Király István a Tolna Megyei Vadászkamara titkára.

Az igényes, esztétikus könyvet az OMVK Tolna megyei területi szervezete adta ki. Megvásárolható Szekszárdon, a Vadászkamara Pollack Mihály utca 32/b. szám alatti irodájában.

Forrás: Teol