véradásMint azt hírül adtuk, az OMVK Somogy megyei Területi Szervezete 2012. augusztus 9-én véradást szervezett a „Vadászok a Civilekért Véradó Mozgalom” keretein belül egy kaposvári kisfiúnak, akit Lassú Leventének hívnak.
A véradáson a Kaposvári Véradóállomás munkatársai hosszított műszakban összesen 71 főt vizsgáltak meg, akik közül 59-en bizonyultak alkalmasnak a karnyújtásra. Magánszemélyek, cégek, közszolgák, egyesületek, a média és vadászatra jogosultak képviselői jöttek el a kamara hívó szavára azon a bizonyos augusztusi meleg napon. A véradást követően örömmel konstatáltuk, hogy a kezelések során a szükséges vér az akciónak köszönhetően zavartalanul állt rendelkezésre.
A kezelések azonban megviselték a kissrácot és a családot is az anyagi tűrőképesség szélére sodorták. A médiákban közzétett felhívásoknak köszönhetően sokat gondolták úgy, hogy az önzetlen segítségnyújtás kötelességük, többek között így érezte a Somogyi Vadászhölgyek Klubja is.

A Vadászhölgyek gyűjtést rendeztek, aminek eredményeképpen 36 óra leforgása alatt jelentős anyagi segítséggel járultak a kezelések költségeihez. Az összeget Dr Bod Lajosnak, a vigyázó nagyapának egy kis ünnepség keretei között át is adták a Somogyi Vadászok Székházában november 7-én, amely eseményről szintén hírt adtunk.
December elején gyermeki kézírással címzett levél érkezett a Kamarához, amely levélen címzettként a Somogyi Vadászhölgyek Klubja szerepelt. A levelet ezúton közzé tesszük, mégpedig azért, hogy mindenki láthassa: Segíteni emberi kötelességünk! És mindig érdemes!

Kemenszky Péter

" Kedves Vadász Nénik!
Most jöttünk haza a pécsi klinikáról, ezért csak most tudom megköszönni jókívánságukat, segítségüket és a cinkés képeslapot.
A kemoterápiának vége, és napról napra jobban vagyok. Azt mondja mindenki, hogy gyógyuljak meg minél hamarabb, de én tudom, hogy már meggyógyultam.
A hajam még nem nőtt ki és mankóval járok, de napról napra erősebb a lábam és kezd nőni a szemöldököm.
Mindnyájuket szeretettel üdvözlöm és boldog karácsonyt és új évet kívánok szüleim és nagyszüleim nevében is.

Lassu Levente"

Levél

Forrás: OMVK Somogy