orvhalászCsoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy fiatalkorú és két felnőtt eddei férfi ellen.

A vádlottak tavaly szeptember 18-án az Edde melletti halásztavon horgásztak engedély nélkül. A hivatásos vadász észrevette őket és rájuk kiáltott, hogy álljanak meg, majd miután menekülni próbáltak, utánuk ment, s közben értesítette kollégáját, aki a vádlottak házához ment.

A trió este ért haza, a kukoricásból kilépő első- és harmadrendű vádlottal szemben a rájuk váró vadász intézkedni akart, s a fiatalkorút az autójához akarta kísérni, amikor megjelent a másodrendű, s mivel az elsőrendű az ő fia volt, leütötte a vadászt, majd a földön körülbelül tizenötször megütötte.

A vadász felállt ugyan, de a másodrendű vádlott tovább ütötte, s a verésbe beszállt két társa is. Amikor sértett lábra tudott állni, II. rendű vádlott tovább ütötte, majd az odaérkező III. rendű vádlott is, illetőleg I. rendű vádlott is a fején megütötte. A sértett könnyű sérüléseket szenvedett.

Forrás: Sonline