elefántcsapatA kenyai vadgazdálkodási szolgálat ama orvvadászcsoport után kutat, mely gyanújuk szerint egy 11 egyedet felölelő, egész elefántcsaláddal végzett.
Az állatokat szombaton lőtték le. Kenya az utóbbi időben egyre agresszívebben lép fel az orvvadászokkal szemben, miközben megpróbál harcolni a felerősödött elefántcsont iránti ázsiai igénnyel. Évente mintegy 100 elefántot ölnek meg az orvvadászok Kenyában. A nemzetközi kereskedelmet hosszú ideje tiltó egyezmény ellenére gyakran csempésznek elefántcsontot Ázsiába dísztárgyak készítéséhez, míg a rinocérosztülköket a hagyományos gyógyászatban alkalmazzák.

A szombati pusztításra a Tsavo Nemzeti Parkban került sor, mely Kenya legnagyobb folytatólagos ökoszisztémája, mintegy 13 ezer elefánt otthona. A szakemberek úgy hiszik, az orvvadászok csoportja 10 embert ölel fel. A szolgálat közleménye szerint mindegyik elefánttetemen golyónyomok figyelhetők meg.

A kenyai kormány 1989-ben tiltotta be az elefántcsont-kereskedelmet. Az állatok orvvadászatának mértéke ennek eredményeképpen jelentősen csökkent, az utóbbi években azonban ismét emelkedni kezdett az illegális vadászat aránya.

Forrás: Hír6