mesél az erdőLezárult az Egererdő „Erdészek a gyermekekért“ pályázata.
Az Erdészek a gyermekekért című magyar-szlovák határon átnyúló pályázat keretében meghirdetett Mesél az erdő… című versenyre a határ két oldaláról mintegy 60 pályamű érkezett be. A gyerekeknek nem kellett mást tenniük, csak egy jót kirándulni az erdőbe és az erdő mesélt! A 8 fős, 2-4. osztályos tanulókból álló csoportok izgalmas, cselekményekkel teli meséket írtak az erdő életéről, melyeket szebbnél szebb rajzokkal és makettekkel illusztráltak. A mesékben többek között erdei hercegnőkkel, manókkal, állatokkal és természetesen erdészekkel is találkozhatunk.

A projekt facebook oldalán (http://www.facebook.com/huskforchildren) már lehet szavazni az alkotásokra. Sőt, nem csak lehet, hanem érdemes is! Hiszen a legtöbb szavazatot elért pályamű lesz az értékes közönségdíj nyertese, amely egy négy napos mátrai és bükki kirándulás. Ugyanitt várjuk a javaslatokat a pályázat két segítőjének, egy tündérnek és egy manónak a nevéhez is.

De nem csak az interneten lehet olvasgatni a meséket, és nézegetni a képeket, maketteket. Egerben az Agria Parkban január 7-től három héten keresztül megtekinthetőek a magyar iskolák pályamunkái, hogy ezzel is megkönnyítsük a szavazást.
Az internetes szavazást január 21-én 16:00 órakor zárjuk. Az ünnepélyes eredményhirdetésre, melyen a szakmai zsűri által díjazott alkotások is bemutatásra kerülnek, január 24-én 11 órakor kerül sor az Agria Park Vásárterén. Aznap már 10 órától várjuk a gyerekeket és szüleiket erdészeti játszóházzal és mesesarokkal, ami az eredményhirdetés után is folytatódik.

Forrás: ForestPress