fehovaMélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki vadászatra vagy horgászatra adja a fejét.
Az egyik legkedveltebb golyós fegyver 2,3 millióba kerül, de kilencmillióért is kínálnak vadászpuskát. Idehaza a horgászok körében még nem annyira elterjedt a rakós bot használata, és a közel egymilliós árat elnézve nem is lesz. Összeállítás a 20. fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállításról.

A magyar solymászok éppen a kiállítás megnyitóján vehették át azt a dokumentumot, amely a világörökség részeként ismeri el a magyar vadászsolymászatot.
A madár magának szerzi a prédát gazdájával, akit fajtatársának tart, ezért megosztja vele – magyarázza Kisteleky Gergely. – A négyéves Harris-sólymommal olyan szoros a kapcsolatunk, hogy Kara szabályosan féltékeny, ha másik madárral foglalkozom.
– Ez a fegyver a szerelékkel és a távcsővel együtt összesen 7700 euróba (2,3 millió forintba) kerül – mutatja a világmárkának számító Blaser cég standján János.
Egyre közkedveltebb ez a fejlesztés, mert a markolat és a tusa közötti lyuk miatt a puskát sokkal kényelmesebben és biztosabban lehet megragadni.
A rakós botok között igazi „hungarikumra” bukkanhatunk: az egyik modell Walter Tamás kétszeres magyar horgász világbajnok nevét viseli.

A cég felkérésére magam terveztem a botot, s bár saját nevemmel saját márkát is forgalmazok, erre az eredményre nagyon büszke vagyok – hangsúlyozza a hazai szaktekintély.
A törvény tavalyi módosítása nyomán a vadászok maguknak is újratölthetik a lőszereket. – A töltésre azonban csak az jogosult, aki ebből külön levizsgázik.

Utána viszont egy ilyen újratöltő szerkezettel percek alatt elkészíthető egy sörétes vagy golyós lövedék – mutatja Végh Bálint, aki a Diana Vadász-Felnőttképző és Szakképző Iskola tanulójaként tökéletesen tudja, hogy a művelet komoly odafigyelést igényel.

Forrás: Bors