erdészklub2013. március 13-án délután a Kecskeméti Helyi Csoport hagyományos erdészklubjára gyűlt össze a tagság jelentős része a KEFAG Zrt. kecskeméti tanácstermében.

A rendezvény első részében Koczka Zoltán H.Cs. titkár tájékoztatta a megjelenteket, hogy Kiss Béla H.Cs. elnök tagsága megtartása mellett bejelentette lemondását, minek következtében a közeljövőben pótválasztásra kerül sor. Ennek érdekében javaslatot tett jelölőbizottság létrehozására, dr. Almási János elnök, Madácsi Sándor és Gyenes Károly tagok személyében. A javaslatot a megjelentek elfogadták, a jelölt személyeket pedig egyhangúlag szavazták meg.

A rendezvény második részében nagy érdeklődéssel hallgattuk meg Dr. Koncz István "Szalonkaváró gondolatok egy orvos-vadász életútja" címmel megtartott előadását. Megköszönve a meghívást bevezetőjében a doktor Úr elmondta, hogy nagy megtiszteltetés számára, a részéről mindig áhított, de be nem teljesült erdészhívatás jelen képviselőinek előadást tartani. A köztiszteletben álló szülész a természet és a vadászat igaz szerelmese, több megjelent vadászati témájú könyv szerzője, eddig tíz darabos Arcok a magyar vadászmúltból című füzetek szerkesztője irodalmi szintű előadást tartott életútjáról, annak főbb állomásairól, korszakainak meghatározó élményeiről, az élet lényegéről, rejtelmeiről, a születésről, szerelemről, természetről, erdészkedésről, vadászatról, halálról.

Doktor úr elmondta azt is, hogy a pályafutása során mintegy négyezer újszülött világra segítése között több tucat erdész gyermeke, unokája szerepel, ami külön öröm számára. A harminc főt meghaladó közönség áhítattal, példátlan módon zajtalanul hallgatta végig az élménygazdag, kimagasló eszmeiségű előadást. A hivatalos program végén több idős kolléga elevenítette fel a neves vadász-doktorral kapcsolatos emlékeit, élményeit. Koncz Pista bátyánk a kellemes baráti beszélgetés közben nagy örömmel dedikálta és ajándékozta írásait.

Este volt már, amikor a KEFAG Zrt. épületét elhagytuk. Az ajtón kilépvén megcsapott bennünket langyos tavaszi szellő és feléledt bennünk a szalonkavárás tavaszi gondolata.

Forrás: OEE