muzsikál az erdőA Muzsikál az Erdő Alapítvány, valamint a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület  fotópályázatot hirdet a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvény-sorozatának 2013 évi 10. évfordulója alkalmából.
Minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát várjuk, akinek az alkotásai összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével.
 A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a fenntarthatóság megvalósításának hitéből táplálkozik.
Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. A fenntarthatóság csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk. Ez a jövő útja, ez a „Muzsikál az erdő” jövőképe.
A „Muzsikál az erdő”- Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat fő céljai a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene segítségével. A művészetek, a komolyzene, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi, természeti, kulturális értékek, az erdő védelme. Helyi közösségépítés a helyi közösségek összefogásával, az erdő és a zene összefonódásával.
A rendezvénysorozat 9 napos, minden nap más-más település köré szerveződik a rendezvény, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Kivisszük az embereket az erdőbe.
„Az erdő nemcsak egy fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem egy csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása.”

Olyan alkotásokat várunk, amelyekben tetten érhetőek, kézzel foghatóvá válnak a fenti gondolatok.
A digitális fotókat 2400x1600 pixel felbontásban jpg. formátumban kell elkészíteni. Egy alkotó maximum 10 db. alkotást küldhet be. Minden alkotó köteles mellékelni egy címjegyzéket, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, email címét, telefon elérhetőségét. Ezen kívül a fotót is köteles jelölni a következők szerint: Pl. Kiss János Pásztó. A kép címe: Erdei nyugalom. A fotó jelölése: KiJaP_Erdeinyug.01.jpg Ezt a jelölést a címjegyzéken is köteles feltüntetni, illetve a fotó teljes címét azon a soron.

A fotókat e-mailben kérjük megküldeni:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A művek beküldési határideje: 2013. június 05.
Zsűri: Az alkotásokat neves fotóművészekből álló szakmai zsűri bírálja el.
Díjazás:Az arra érdemes alkotásokból a 10. jubileumi Muzsikál az Erdő rendezvénysorozatán kiállítást szervezünk, illetve felajánlások alapján a helyezetteknek egyéni és kollekció díjakat, értékes tárgyjutalmakat adunk, illetve a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat helyszínein a későbbiekben egyéni kiállítási lehetőséget is biztosítunk
Az alkotásokat az alapítvány dolgoztatja ki 20x30-as méretben, s azok utána az alapítvány tulajdonában maradnak, amik a későbbi rendezvények helyszínein kiállításra kerülnek.

Jelentkezés, információ:
  Homoga József Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Szabó Lajos Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  30/2981302;  www.muzsikalazerdo.hu

Pásztó, 2013. május 9.

Szabó Lajos elnök sk.                Homoga József elnök sk.         

Forrás: ForestPress