lövészversenyA regisztrációkor a vadászok barátokként, leendő ellenfelekként üdvözölték egymást. Ment a zrika is, húzták egymást a korábbi évek helyezéseivel.
A rendezvény népszerűségét bizonyítja, hogy ezúttal is 15 csapat nevezett a lőversenyre, ahol az is hagyomány, hogy alkalmi háromfős amatőr csapatok részére hirdették meg. Az utóbbi években már női csapatok is rajthoz szoktak állni, így volt ez az idén is. A szebbik nemet Markó Lívia, Fódi Lászlóné és Mozsdényi Viktória képviselték.

A versenyzőket a vadászkamara elnöke, Pap Gyula, a főszervező Baracskay Lajos kamarai titkár és Putz István technikai vezető köszöntötték. Pap Gyula úgy fogalmazott: a versengésen kívül a jó hangulat az, amiért a vadászok szívesen jönnek a fűzfői lőtérre. A versenynek komoly múltja van, ha rajtuk múlik, a jövője is ilyen lesz.

A versenyszámokat idén is úgy állították össze, hogy mindenkinek lehessen része sikerélményben. A vadászok feladatai nyúl, elő fogoly, keresztbehúzó fácán, röptetett kacsa és toronykakas mozgását utánzó koronglövészetből álltak. Izgalmasan alakultak a helyezések, egyéniben szétlövés döntött.

A verseny végeredménye: 1. Befag lövészklub (Siffer Géza, Borsos Bence, Mátó Elemér), 2. Hertelendy KTHE (Borbély László, Erdélyi Tamás, Varga Dániel), 3. Bakonyerdő Zrt. (Varga Lajos, Fekete Róbert, Vizi Norbert). Egyéniben első Siffer Géza, második Varga Dániel, harmadik Sztankovics László.

Tóth László vadásztársunk a tavalyihoz hasonlóan az idei versenyről is készített egy rövid összeállítást.



Forrás: VMVK