madár megfigyelésMadár- és lombkorona-megfigyelő torony épül a Bükkben iskolásoknak.
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ezen beruházással is bővíti és továbbfejleszti erdei iskolai programját. A projekt célja, hogy az ismeretterjesztő programok a korábbinál ingergazdagabb környezetben sokoldalúbb ismeretanyagot adjanak. Az Igazgatóság tervei szerint a beruházás eredményeként a foglalkozásokon résztvevők száma akár 60%-al, évi 1200-1300-ról 2000-re emelkedhet.

A projekt célja a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén folyó környezeti nevelési és erdei iskolai tevékenység minőségi fejlesztése, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 35 éves fennállása során összegyűlt és rendszerbe foglalt természetvédelmi ismeretek átadása az óvodáskortól a felnőtt korosztályig elsősorban a közoktatásban résztvevők számára.

Az Igazgatóság folyamatosan működő, fenntartható, élménypedagógián alapuló, a mai kor szelleméhez igazodó erdei iskolát kíván működtetni, amely képviseli a környezeti nevelés céljait és gondoskodik a szakmai programok fenntartásáról és fejlesztéséről.

Fejlesztés eredményeképpen létrejön a Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpont erdei iskolai programjához szervesen kapcsolódó bővített foglalkoztató, madár- és lombkorona-megfigyelő torony, valamint megtörténik az erdei iskola működését segítő eszközök beszerzése, az oktatási segédanyagok elkészítése.
A projekt célja, hogy a jelenlegi évi mintegy 1200-1300, kifejezetten az erdei iskola programban résztvevő tanuló száma a jövőben évi 2000 főre emelkedjen.

A projektek költsége 59 307 143 millió Ft, melyekhez az Európai Unió 100%-os támogatást nyújt.
A projekt befejezése: 2015. február 28.
Projektcím: A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontjában működő erdei iskola élménypedagógiai központú fejlesztése

Forrás: ForestPress