vadászbalesetHalált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy orosz vadásszal, Andrej K.-val (38) szemben.
Az orosz egy ostoba balszerencse miatt ontott vért április 15-én egy dévaványai vadászaton. T. István és társa, Sz. József orosz vendéget vitt vadászatra. Kiszúrtak egy őzbakot, mire az orosz felpattant a nyitott terepjáróban, hogy a kocsiból célozzon, ám az egyik vadász nyugalomra intette. A férfi visszaült a helyére, és a csőre töltött fegyvert maga mellé állította.
Ekkor Sz. József állt fel, a szeméhez emelte távcsövét, ám a szíj beakadt Andrej K. letámasztott puskájának ravaszába, és elsütötte azt. A véletlen leadott lövés szétroncsolta a férfi medencéjét, és olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy a vadász a helyszínen életét vesztette. Andrej K. tízmillió forintos óvadékot ajánlott fel, amit a bíróság elutasított. Magára vállalta volna az elhunyt temetésének költségeit is, ám ezt a hozzátartozók elutasították.

Forrás: Blikk