amerikai vadászokat csábítanánk magyarországraAz egyik legnagyobb, vadászokat utaztató amerikai cég a Cougar Corporation igazgatójával, Peter L. Hornnal folytatott tárgyalásokat a napokban a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviseletének vezetője, Dr. Budai Zoltán.

A megbeszélésen szóba került többek között egy, a közeljövőben Magyarországon tartandó vadászkonferencia lehetősége, több, csoportos vadászati út lebonyolítása, Magyarország népszerűsítése a vadászattal foglalkozó amerikai szaklapokban, valamint egy közösen kidolgozott és kiadott szakkönyv is.

Hazánkban mintegy 1400 vadászterületet tartanak nyilván, melyek nagyrészt vadgazdálkodási rendeltetésűek, de szolgálhatnak különleges célokat, így génmegőrzést, oktatást-kutatást vagy természetvédelmi érdekeket is. A hazai sportvadászok mellett jelentős számú külföldi vadászvendég is érkezik hazánkba, hogy kihasználja a méltán híres magyar vadállományt és a hozzá kapcsolódó magas színvonalú szolgáltatásokat. Amerikában 16 millió vadász él, ebből 3 millió rendszeresen utazik külföldre vadászni.

Forrás: Turizmus Online