Zavarta a favágás, ezért lőtt le két embert egy várpalotai férfi, majd felakasztotta magát. A rendőrség szerint volt engedélye a vadászpuskára.

Volt fegyvertartási engedélye a várpalotai gyilkosnak. A férfi július 14-én reggel 7 óra után nem sokkal két embert ölt meg, majd magával is végzett, mert felidegesítette a szomszédból áthallatszó favágás zaja. A helyiek elmondása szerint nagyon agresszív volt, és már többször is halálosan megfenyegette környezetét.

A favágás hangja miatt kezdett lövöldözni a szomszédban dolgozó férfira az elkövető. Kétszer saját ablakából lőtt a sörétes puskájával, de mivel nem talált, ezért átment a másik telekre, s előbb vállon, majd hátba lőtte áldozatát. A tulajdonos idős asszony a házba menekült, a férfi a nyitott ablakon keresztül többször belőtt az épületbe, így találta el a nőt, aki a kórházban halt bele a sebesüléseibe. Az 58 éves támadó ezután hazament, bezárkózott a lakásába.

„Mivel információ volt arra, hogy a fegyveres elkövető visszament a szomszédos, Úri utca 24. szám alatti lakásba és elzárkózott, ezért intézkedtünk a TEK kirendelésére – közölte a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója. – A TEK megérkezése után a házat átvizsgáltuk, az elkövetőt pedig megtaláltuk: meghalt, felakasztotta magát” – közölte Anda György.

„Volt engedélye a vadászpuskára. Azok a hírek, hogy milyen konfliktusai voltak a környéken élőkkel, hozzám nem jutottak el. Vannak olyan konfliktusok, szomszédok közöttiek, amelyek eljutnak, de erről nem volt tudomásom” – nyilatkozta Talabér Márta a város polgármestere.

A gyilkosnak már korábban is volt összetűzése a szomszédaival. A közvetlen szomszédja szerint a férfi már régóta rettegésben tartotta környezetét, legutóbb egy helyi asszonyt fenyegetett meg azzal, hogy lelövi. A helyiek már többször kérték a rendőrséget, hogy vegyék el a férfitől a fegyvert.

Az ámokfutó családja, felesége és három gyereke a templomban volt, amikor a tragédia történt.

Forrás: MNO