A majsai Hunor SE lőterén rendezték a hagyományos Barátság Kupa lövészversenyt július 26-án.
A házigazdák mellett a környékbeli vadásztársaságok is elküldték négyfős csapataikat a népszerű versenyre, amit a dél-bánáti Torontálvásárhely részvétele tett nemzetközivé.

A trapp- és pisztolylövészetből valamint íjászatból álló háromtusát végül a kiskunmajsai Petőfi Vadásztársaság csapata – id. Bozóki László, Hunyadi Ádám, Hunyadi Lajos, Rádóczi László – nyerte, megelőzve a Harkakötönyi Vadásztársaság és a Vízvár és Környéke Vadásztársaság csapatait. Az egyéni versenyben is majsai vadászok végeztek az élen. A végig kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtó Hunyadi Ádám édesapját, Hunyadi Lajost megelőzve lett első összetettben. A harmadik helyen Nyári Lajos végzett Harkakötönyből.

– Sportszerű és jó hangulatú volt idén is a verseny, amelyet minden évben nagyon várnak a puskás barátaink. Örülünk, hogy egyre többen jelentkeznek a megmérettetésre, ami a versengés mellett, valóban a baráti kapcsolat erősítésére szolgál – mondta el a Hunor SE ügyvezető elnöke, Pimbor Béla.

Az eredményhirdetéskor a majsai vadászok újra meghívtak mindenkit Kiskunmajsára, hiszen ők lesznek szeptember 14-én az egyik házigazdái a megyei vadásznapnak.

Forrás: Baon