dianák kalandparkElőbb a tiszafüredi Robin Kalandparkba látogatott el július 27-én a 24 „kalandor” Diana, hogy extrém kikapcsolódásban legyen részük, majd meglátogatták a Tisza-tavi Ökocentrumot, ezután a Darvai tanyán pihenték ki a nap fáradalmait.

Az adrenalinszint-növelő, vadregényes élménypark egy szigeten található, így komppal lehetett eljutni oda. A helyszínen 140 akadályelem található, azonban idő hiányában nem tudtuk végig kipróbálni, mert 13 órakor már kezdődött a következő program a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban.

Ezen Bornemisza János poroszlói polgármester felesége, Andrea kalauzolta végig a vadászhölgyeket. A központban a fő látnivaló az Európa vízi élővilágát bemutató akvárium. A fejünk felett úszkáló, kétméteres halakat csodálhattunk meg. A 3D moziban a Tisza-tó vízi világát, természeti kincseit néztük meg, majd indult a csónaktúránk, amely a víz és a természet különleges ötvözetével mutatta meg a Tisza-tó felfedezésének élményét. A virágzó hínármezők, pihenő vagy éppen táplálkozó madarak és a tó legszebb hangulatait ismerhettük meg képzett túravezetőnk tolmácsolásában. Bejártuk a romantikus vízi ösvényeket, majd a Vízi Sétányon kötöttünk ki, ahol a tó fölött 1500 méter hosszan vezet az út a különböző madármegfigyelőkhöz, illetve kilátókhoz.

Nagyon gyorsan telt az idő, a látni való pedig rengeteg lett volna, de amikor az óra 17.00-át mutatott, a hőmérő pedig 37 fokot, a Darvai tanya felé vettük az irányt, amely Tiszafüredtől 4 kilométerre található. Nagy szeretettel vártak a házigazdák, Rozika Diana társunk nagy izgalommal készült a fogadásunkra, István, a férje pedig szorgoskodott a svédasztalos vacsora elkészítésénél. A választék nagy volt: sült csirkecomb, vaddisznósült, francia saláta, tepsis krumpli, amelyeket a kültéri kemencéjükben sütötték meg. Nagyon bőséges és finom ételekkel fogadtak! A torta sem maradhatott el: természetesen vaddisznó volt, és marcipánból. Este vadkárelhárításra mehettük, aki maradt, az hegedűszó mellett nótázgatott. Szállásunk: sátor, lakókocsi, és Rozika is átengedte nekünk a szobáit. Hajnalban a vetési ludak csapatának gágogása ébresztette az alvókat. A tarlón több szász liba pihent hatalmas hangoskodással. A hajnali vadászatból visszatérőkkel együtt reggeli mellé ültünk, és szép lassan beindult a vasárnapi napunk. A búcsúzás után irány az Abádszalóki strand, késő este érkeztünk haza.

Tartalmas, sűrű, élményekben gazdag hétvégét tudhatunk magunk mögött. Köszönet a Darvai házaspárnak, akik biztosították a lehetőséget, a Jobbágy családnak, akik élőzenés mulatságban részesítettek, és nem utolsósorban Bornemisza Andreának, aki önzetlenül kalauzolt végig bennünket a Poroszlói Ökocentrumban. Lengyelné Gyöngyi közreműködését is köszönjük a programunk megvalósításában való részvételért, valamint minden Diana társunknak, hogy jelenlétükkel ismét egy színes programot sikerült megvalósítani.


Tóth Aranka

VKE DIANA Vadászhölgy Klub

JNSZ Megyei Szervezetének Elnöke