lest épített az orvvadászHázilag készített lőfegyvert, több agancsot és orvvadászatra utaló egyéb tárgyakat foglaltak le a salgótarjáni rendőrök - írja közleményében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Augusztus 17-én a rendelkezésre álló adatok alapján házkutatást tartottak N. Gábor 39 éves és P. Gábor 43 éves salgótarjáni férfi tulajdonában lévő ingatlanokban. A 39 éves férfi hétvégi házában egy házilag készített lőfegyvert, hangtompítót, csaknem 60 darab, különféle kaliberű lőszert, valamint a telken felállított magaslest és tiltott vadászati tevékenység folytatására utaló hurkot, illetve agancsokat találtak.

A 43 éves férfi lakásán megtartott házkutatás során egy darab ismeretlen típusú lőfegyver fődarabot – zárszerekezetet – foglaltak le a rendőrök.

Érvényes fegyvertartási engedéllyel egyik személy sem rendelkezik. A rendőrök mindkét férfit elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították. P. Gábor ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, míg N. Gábor ellen orvvadászat és visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt indult – szakértő bevonásával – büntetőeljárás. A gyanúsítottakat őrizetbe vették.

Forrás: dhkm