sportnap zalaGyenesdiás - Vadászkürt méltóságteles hangjával vette kezdetét a Gyenesdiási Sportlőtér Centrumban a XVII. Országos Erdészeti és Faipari Sportnapok lövész versenye.

Magyarország 22 állami erdőgazdaságának 4000 dolgozójából 550-en vettek részt a sportnapon, aminek megrendezését idén a Bakonyerdő Zrt. vállalta. A versenyszámok közül 12-öt a vállalat pápai székhelyén, a lövészetet pedig Európa egyik legszebb természeti környezetében lévő létesítményében tartották.

A gyenesdiási megnyitón Horváth Iván gazdasági vezérigazgató-helyettes köszöntötte a lövészszámokban indulókat, majd érdeklődésünkre elmondta:
–- Örömmel vállaltuk a felkérést és látjuk vendégül hazánk különböző pontjáról érkezett erdőgazdasági dolgozókat. Közülük többen elszakadtak egymástól az iskoláik elvégzése után, vagy csak telefonon tartották eddig is a kapcsolatot. A versenyek szünetében tudnak egymással beszélgetni és megerősíthetik a meglévő barátságokat. Gyenesdiáson 80-an vettek puskát a kezükbe.

Keczeli Zoltán az 50 éves BEFAG Keszthelyi Lövészklub főedzője, a létesítmény vezetője mutatta be az indulóknak a különböző helyszíneket, ahol futónyúlra, rókára, bukó céltáblára és repülő korongokra közel 3000 lövést adtak le. A nagy tudást és tapasztalatot igénylő számokban jól helytálltak megyénk erdészei is, id. Gróf András például 300 ponttal megnyerte a férfi egyéni versenyt. Csapatban is első lett a Zalaerdő Zrt. I. (Id. Gróf András, Gróf Jácint, Radics Péter), második helyen végzett a Mecsekerdő (Leipold Arnold, Pongrácz Viktor, Ács Péter), harmadik a Bakonyerdő I. (Benkő László, Fekete Róbert, Varga Lajos). A Zalaerdő II. az 5. helyen végzett. A nőknél a Bakonyerdő Hajráf végzett az élen (Czili Kármen, Rosta Katalin, Jánosi Mária), a Bakonyerdő FHM (Horváth Eszter, Farkas Zsuzsanna, Mozdény Viktória), és a Zalaerdő (Rozmán Viola, Dobó Beáta, Csuka Katalin) csapatait megelőzve.

Forrás: HuntingPress