Mikes Zoltán kitüntetést kapottTunyogmatolcs – Lükő Sándor írta egykoron a vadászatról: „Légy mindig igaz vadász, nemes lelkű türelmes és udvarias. Védd, tiszteld és szeresd a természetet. Ne csak lődd, etesd, gondozd is a vadat.

A szép lövés legyen büszkeséged, de ha sebeztél, kötelességed a vad kitartó keresése, és a szenvedéstől való megváltása. Tiszteld és ápold a magyar vadászhagyományokat, oszd meg élményeidet barátaiddal, és amit tapasztaltál, add át az utódoknak”.

Mikes Zoltánra, a Szamosközi Vadásztársaság elnökére joggal illik az alábbi idézet, mivel az immáron 2 évtizede tartó áldozatos és eredményes munkájának köszönhetően joggal járult hozzá mindahhoz, hogy a helyi vadászó közösségnek múlhatatlan érdemei, értékei legyenek az utókor felé. Az 1974-ben alakult, akkor még Zalka Máté Vadásztársaság már 4 évtizede fogja össze a környékbeli szakembereket, vadászokat a térségben.

– Három éve még Zalka Máté Vadásztársaság volt a nevünk, ezt örököltük az elődeinktől. Több mint 30 esztendeje vadászok, két ciklusban voltam vadászmester, és sorozatában ötödször vagyok megválasztva a vadásztársaság elnökének. Most már 68. évesen úgy érzem, hogy előbb-utóbb át kell majd adnom a „stafétabotot” valakinek. Vadásztársaimmal Ököritófülpösön fogunk legközelebb főzni valamilyen vadételt, mégpedig szeptember nyolcadikán. – tette hozzá Mikes Zoltán, a Szamosközi Vadásztársaság elnöke, akit ünnepélyesen Soltész Bertalan, Tunyogmatolcs polgármestere jutalmazott községi elismeréssel.

Forrás: SZON