farkasAz amerikai kamaszfiú a barátaival kempingezett Minnesotában, a sátra mellett feküdt, amikor az állat rátámadt.
Higgadtságának köszönheti az életét. A szürke farkas egészen csendben közelítette meg alvó áldozatát, aki csak arra riadt fel, hogy az állat már a fejénél áll és a következő pillanatban állkapcsával már össze is szorította a 16 éves Noah Graham fejét. A fiú nem esett kétségbe, hátranyúlt és kezével szétfeszítette a farkas állkapcsát, így sikerült kiszabadítani magát.
"Az volt az egészben a legfélelmetesebb, hogy tudtam, vissza fog jönni" - mondta Noah az ABC News-nak. A farkas végül feladta a próbálkozást és elfutott.

Noah barátnője ugyan felébredt a dulakodásra, de ijedtében az autóba menekült, míg másik két barátjuk átaludta az egészet. Hidegvérének köszönhetően a fiú megúszta egy tíz centi hosszú sebbel, néhány mélyebb karcolással és persze beoltották veszettség ellen. Noah amúgy elmondta, az eset nem ijesztette el teljesen a kempingezéstől, de legközelebb biztosan sátorban fog aludni és nem a szabad ég alatt.

A vadászok nem sokkal később a környéken lelőttek egy 34 kilós állatot, aminek szokatlan formájú állkapcsa volt. Ez valószínűleg annyira megnehezítette a vadászatot a számára, hogy  akemping körül próbált élelmet szerezni magának.
Minnesotában a mostani eset volt az első dokumentált farkastámadás.

Forrás: NOL