erdei vasútSikeres volt a szarvasbőgés-hallgató vonatozás, több mint félszázan vettek részt a Pálházi Állami Erdei Vasút szombat esti, hagyományteremtőnek szánt programján.
Ráadásul nem is csak környékbeliek utaztak a kisvonaton, még a Rábaközből is voltak utasaink. A vadregényes Zemplén páratlan élményt jelent a gímszarvasok nászának idején: aki hallotta már a bikák jellegzetes bőgését, az valószínűleg soha nem felejti el. Szerettük volna minél több emberrel megosztani ezt a rendkívül hangulatos jelenséget – mondta Buday Péter, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatóságának vezetője.

Erre az alkalomra különvonatot indítottunk Pálházáról, a szerelvény két nyitott és egy zárt, fűtött kocsiból állt. Elsőként az Urak akla rétnél állt meg a kisvonat, itt több mint fél órán keresztül hallgatták a résztvevők a természeti jelenséget. Ezután a kisvasút természetesen most is megtette az utat a rostallói végállomásig. Visszafelé a Komlósi völgynél és a Kemence pataknál egyaránt megállt a szerelvény, szerencsére mindkét helyen intenzív bőgést lehetett hallani. Összességében elmondható, hogy nagyon jó hangulatban zajlott a rendhagyó túra – foglalta össze az igazgató.

Forrás: Északerdő Zrt