Három férfit fogtak el a Terrorelhárítási Központ egységei a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozóinak adatai alapján.
A kapitányság eljárást indított lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt.



L. István 53 éves rimóci, V. Károly 51 éves szécsényi és G. Győző 41 éves varsányi lakost őrizetbe vették, miután a beszerzett adatok alapján gyanú merült fel, hogy lakhelyükön illegálisan beszerzett lőfegyvereket tartanak. Elfogásukhoz a Nógrád megyei nyomozók a TEK műveleti egységeinek segítségét kérték. A gyanúsítottakat a Központ szakemberei november 19-én a kora reggeli órákban lakásukon fogták el, és a Szécsényi Rendőrkapitányságra állították elő.

A nyomozók a házkutatások során L. István lakásán lőszert, továbbá feldolgozott vadhúst találtak és foglaltak le. G. Győző lakásán L. István tulajdonát képező két golyós lőfegyvert és lőszereket, míg a V. Károly lakásán megtartott házkutatás során az előzetes szaktanácsadói vélemény alapján lőfegyvert, lőfegyver- illetve lőszeralkatrészt és közel kétszáz darab lőszert foglaltak le a nyomozók. A személyek a lőfegyverek tartásához szükséges hatósági engedéllyel nem rendelkeztek.

A Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói V. Károlyt lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja, míg L. Istvánt és G. Győzőt lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki. A hatóság a személyekkel szemben az eljárást szakértők bevonásával folytatja, és kezdeményezték az illetékes ügyészségen előzetes letartóztatásukat.

Forrás: Police