Elfogtak egy 40 éves bátonyterenyei férfit, a Nógrád megyei rendőrök a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeinek segítségével.
A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást O. László 40 éves bátonyterenyei lakos ellen.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a helyi nyomozók által beszerzett adatok alapján gyanú merült fel, hogy a 40 éves férfi illegálisan lőfegyvert tart lakásán. A férfi elfogásához a Nógrád megyei nyomozók a TEK segítségét kérték. A gyanúsítottat a Központ szakemberei 2013. november 24-én a déli órákban elfogták és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállították.

A férfi családi házának nyári konyhájában megtartott házkutatáson a rendőrök egy kék műanyag táskában négy részre szétszerelt .22-es kaliberű lőfegyvert és egy hangtompítóval ellátott, lőfegyverré átalakított légpuskát, valamint a lakás különböző helyiségeiben csaknem 400 darab, különböző kaliberű lőszert találtak és foglaltak le.

O. László a lőfegyver és lőszer tartásához szükséges hatósági engedéllyel nem rendelkezik. A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozói a 40 éves férfit lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A hatóság a férfival szemben az eljárást – szabadlábon hagyása mellett – szakértő bevonásával folytatja.

Forrás: Police