Több mint gesztus, hogy a november 27-én a 2009-ben elhunyt grafikus és festőművésznek, vadásznak, madarásznak, a kezdő természetfestők tanítómesterének és mentorának, a tudományos ismeretterjesztés kiemelkedő alakjának – Muray Róbertnek emléktáblát állítottak a Visegrádi utca 23. számú ház bejárati falán.

Az emléktáblát a régi barát, Meszlényi Attila tervezte és a család, az angyalföldi önkormányzat, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és az Országos Magyar Vadászkamara finanszírozta. Köveskúti György a Vadász Könyvklub nevében, dr. Feledy Balázs művészeti író, valamint Péchy Tamás a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület képviseletében mondott méltató szavakat Muray Róbert munkásságáról, személyes varázsáról, szorgalmáról.

Négy év történelmi szempontból legfeljebb néhány percnek minősül, mégis döbbenetes, hogy mennyire gyorsan felejtünk és mennyire hálátlanok vagyunk az emlékeinkhez. Szomorú volt látni, hogy a Muray Róbert tanítványai közül senki nem vett részt az emléktábla avatásán, pedig a mai „neves” alkotók nagy többsége élvezhette a Mester, az alkotó táborok, művészeti műhelyek szervezőjének gondoskodását.

Forrás: HuntingPress