A vadászat szigorúan kijelölt határok között történik, azokat átlépni vadászat céljából minden tagnak szigorúan tilos, a határtól 300 méterre minden tevékenység és vadgazdálkodási eszköz létesítése is tilos.
Nos, a határátlépést szegte meg szabályosan a törteli Rákóczi és a Ceglédi Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság november 23-án.

A két egyesület közös apróvad vadászatot szervezett, így nem számított a két vadásztársaság területi határa, közösen vadásztak a terület határútjának két oldalán. Reggel 8-kor mintegy 40 vadász gyülekezett a törteli vadászháznál. Mint mindig, a vadászat a szigorú eligazítással és a balesetvédelmi oktatással kezdődött. Ennek igen nagy jelentősége van, ugyanis egy balesetnél a rendőrség ezt visszaellenőrzi. A napokban volt egy vadászbaleset, ahol egy vadász a vizes, csúszós terepen lövés közben elvesztette az egyensúlyát, a fegyvere elsült és megsebesítette egy társát. A rendőrök mindenkit megszondáztattak, az eredmény negatív volt.

Az ünnepélyes vadászhangulatot emelte a vadászkürt hangja, ami a vadászat kezdetét jelezte. Egy matuzsálemi, de még mindig megbízható Csepel teherautóval indultunk neki a vadászatnak. Egy úgynevezett határút két oldalán folyt a vadászat, hol az egyik, hol a másik vadásztársaság területén.

A vadászok fegyelmezetten tartották be a szabályokat, a kutyák szépen dolgoztak, és délutánra már nagyon szép terítéket lehetett készíteni a vadászháznál. Délután 3 órakor máglyák fényénél az első helyen a terítéken a róka feküdt, majd 4 fácánkakas és 37 nyúl.

Ebben a sorrendben szólaltak meg a vadászkürt szignálok is, amelyeket a vadászok levett kalappal hallgattak. Ezután következett a kompetencia – vadászrész – kiosztása. A vadászat után most a Rákóczi Vt. invitálta egy estebédre a ceglédieket, jövőre fordítva lesz.

Forrás: Ceglédi Panoráma