A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. munkatársa értesítette 2013. december 18-án este a téti rendőröket arról, hogy orvvadászok tartózkodnak Tényőn, az Árpádkút út melletti erdőben.
A két rapsic süldő vaddisznókat zsigerelt ki, csülkeiket és fejüket eltávolította. A tetemeket zsákba pakolták, azokat a bozótban rejtették el Tényőn, az Árpádkút út melletti erdőben.

A helyszínre érkező járőrök tetten érték és elfogták a 48 éves helybeli N. Józsefet, társa, a 23 éves, ugyancsak tényői V. Zoltán elmenekült. Ellene a Győri Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki.

A nyomozás megállapította, hogy N. József társával együtt ment ki a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. tényői területére engedély nélkül tartott Mauser 98 típusú fegyverével, ahol elejtett és kizsigerelt két vaddisznót. A süldő vadakról csülkeiket és fejüket eltávolította, majd azokat zsákokba csomagolta. A rendőrök a helyszíntől mintegy ötszáz méterre találták meg az elrejtett állatokat.

A házkutatások során több mint egy mázsa vadhúst, lég- és nyílpuskát, lőszerhüvelyeket, nyílvesszőket és hangtompítót foglaltak le a győri nyomozók. A Győri Rendőrkapitányság N. József ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást és előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatására.

A képen látható 23 éves tényői Varga Zoltánt a rendőrség elfogatóparanccsal körözi.

Kérik, hogy aki a férfi hollétéről, tartózkodási helyéről információval rendelkezik, tegyen bejelentést a Győri Rendőrkapitányságon, vagy névtelensége megőrzése mellett az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (hétfő-csütörtök: 8-16, péntek: 8-13), illetve a 107; 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Forrás: www.police.hu