A vadászok jutalmat ajánlottak fel a nyomravezetőnek. Orvvadászok nyomaira bukkantak a minap Tiszaalpár határában vadászok. Öt őz, és öt nyúl bőrét találták meg, a vadásztársaság az esetet jelentette a rendőrségnek.
Társas vadászatot tartott szombaton az Alpári Tisza Vadász Társaság. Az egyik hajtás alkalmával vették észre, hogy az egy volt csatornában őz- és nyúlbőrök hevernek. Alaposabban megvizsgálták a lenyúzott állatok bőrét és megállapították, hogy öt őz és öt nyúl esett a vadorzók áldozatául.
Simon Róbert hivatásos vadász elmondta, hogy egy hétnél nem régebben ölhették meg az állatokat. Az őzeket golyós, a nyulakat sörétes puskával ejtették el. Az egyik állat valószínűleg őzbak lehetett, mert annak a fejét is elvitték. Az állatok belső részei, valamint a lábaik sem voltak a helyszínen. A lenyúzott bőrökből arra lehet következtetni, hogy mind a tíz vadat egy napon ejthették el az egyelőre ismeretlen orvvadászok. Az is valószínű, hogy nem egy ember követte el az egészet. Az elmúlt időszakban ilyen nagyarányú orvvadászatot nem tapasztaltak a társaság területén. A feljelentést megtették a rendőrség felé. Simon Róbert elmondta még, hogy egy törvényi változásnak köszönhetően már átvizsgálhatják a kocsikat is, ha gyanús alakokat látnak a társaságuk területén. Erre eddig nem volt lehetőségük.
A társaság kétszázezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. A társaság kétszázezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Forrás: Baon