Az egyik legnívósabb nemzetközi, szakmai kiállításon a FEHOVA-n az érdeklődők interaktív játékokat próbálhattak ki a március végén megnyíló, hatvani vadászati múzeum standjánál.
Így betekintést nyertek abba, hogyan segíti majd az intézmény játékosan és szórakoztatóan az ismeretszerzést. A párkereső és a puzzle mellett főleg fiatalok és családok álltak meg. –Ha tanár lennék elvinném az osztályomat a vadászati múzeumba-mondta el Fanni.



A múzeum látványterveit is bemutatták a pavilon falán. Sokan érdeklődtek az intézmény márciusi megnyitójáról. –A vadásztársaságunk biztosan részt vesz majd az ünnepségen-jelentette ki Pongrácz Zoltán.

Horváth Richárd alpolgármester kiemelkedő eredményként értékelte, hogy a múzeum a megnyitása előtt már helyet kapott ezen a nemzetközi kiállításon. Elmondta, hogy a hatvaniak munkájának és kitartásának köszönhetően újra a város egyik dísze lesz a Grassalkovich-kastély, Hatvanban pedig egy Európában is egyedülálló kiállítóhely jön létre.-Együtt a kastély történetének egy pozitív fejezetét írhatjuk, hiszen újra megtelik élettel az épület-fogalmazott.

A múzeumban pedig nem csak hagyományos kiállítóterek lesznek, különböző programok, játékok és interaktív megoldások teszik egyedivé és szórakoztatóvá a jelentős szakmai értékekkel is rendelkező intézményt. –Nem egy agancskiállítás, hanem a család minden tagjának szóló interaktív tér lesz-közölte Horváth Richárd.

Idén csaknem ötvenezren látogatták meg a FEHOVA-t, az egyik legnagyobb sikert pedig az egzotikus országok, a Kárpát-medence és benne Magyarország különleges trófeáinak gyűjteménye aratta.

Forrás: Hatvan Online