Immáron negyedik alkalommal rendezett megyei vadászbált a Somogy megyei Vadászkamara és Vadászszövetség. A helyszínt a már a vadásznapok kapcsán is kiváló választásnak bizonyult Kaszó Zrt. biztosította, mint a rendezvény társszervező házigazdája.

A Somogyi Vadászkürt Együttes nyitó szignálját követően a bál résztvevőit Galamb Gábor vezérigazgató köszöntötte „Somogyország zöld szívében, Kaszón”, kiemelve az erdőgazdaság és a vadászati szervezetek közötti jó kapcsolat fontosságát. Ezt követően Pongrácz István, a kamara megyei alelnöke nyitotta meg a bált, méltatva a csodás környezetet és a helyi vendégszeretetet.

Fellépett a Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület, majd fergeteges előadást mutatott be a marcali Marcato Ütőegyüttes. A talpalávalót hajnalig a Bell-Canto zenekar biztosította.

Mint minden évben, idén szintén jótékonysági célja is volt a vadászbálnak. A Somogyi Vadászhölgyek Klubja tombolagyűjtésének eredményeképpen éjfél után a kamara alelnöke 150 000 forintot nyújtott át a csurgói székhelyű Servio Caritati Alapítvány képviselőjének. Az alapítvány célja a hirtelen nehéz helyzetbe került családok megsegítése, az első nehéz hónapok átvészelésére. Emellett rákos-daganatos betegek gyógykezelését támogatja elsősorban Csurgón és térségében, de hozzájárul a csurgói általános és középiskolások tanulmányi versenyekre és nyelvvizsgára való felkészüléséhez is, illetőleg a felsőfokú tanulmányaik során váratlanul szorult helyzetbe kerülő, kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező fiataloknak nyújt segítséget, és nagycsaládosokat is támogat.

Forrás: OMV Somogy