Ismét sikeres volt a Baróton második alkalommal megszervezett vadászbál. A kistérség közel kétszáz vadásza tartotta fontosnak az együttlétet, a mulatozás hajnalig tartott.
Az esemény jó célt is szolgált: az árverésekből és a tombolából származó, megközelítőleg négyezer lej nyereséget – akárcsak tavaly – a halmozottan sérült gyermekek foglalkoztatását vállaló La­ura Háznak ajánlották fel. Az árverés két díját – egy vadkan, illetve egy őzbak kilövési jogát – a felsőrákosi Somos Vadászegyesület és az ABS Hunting vadásztársaság ajánlotta fel.
Barót polgármestere, Lá­zár-Kiss Barna András szerint a hangulat kitűnő volt: a jelenlevőknek élményt jelentett Dancs Anna­mari operettslágerekből álló, kétszer harmincperces előadása, a kézdivásárhelyi Éli zenekar játékára pedig könnyű volt mulatni. „Az, hogy remekül éreztük magunkat, azon is meglátszott, hogy a legtöbben zárásig, hajnali hatig maradtunk. Jó volt látni azt is, hogy ennyien készek voltak tenni a hátrányos gyermekek érdekében is” – mondotta az elöljáró.

A Laura Ház vezetője, Cseresznyés Emília megkeresésünkre köszönetét fejezte ki a vadászoknak, hogy immár második alkalommal tartották fontosnak szervezetük támogatását. „Folyama­tos anyagi bizonytalanságban telnek mindennapjaink, ezért igen­csak fontos számunkra, ha egy-egy ilyen jelentős támogatás érkezik. Kö­szönjük, hogy ismét ránk gondoltak” – mondotta az egyesület vezetője.

Forrás: 3szék.ro