Dr. Bihary Béla, a Zrínyi Miklós Vadásztársaság elnöke nyitotta meg február 22-én a debreceni Paripa Csárdában a vadásztársaság évadzáró bálját.

A megnyitó után hagyományteremtő kezdeményezésként jutalmazták a vadásztársaság legeredményesebb vaddisznóvadászát, dr. Bányai Sándort és a legeredményesebb dúvadvadászát, Bajnok Zsoltot.

Ezután kezdetét vette a vacsora. A tanyasi gyöngytyúk levestől, a borókás szarvaspörköltön keresztül, a savanyított káposztába töltött vaddisznón át a farsangi fánkig minden étek megjelent a hagyományos ízekről híres csárda kínálatában. A vacsora után kezdetét vette a tánc, majd zenés néptáncos műsor és a tombola következett. Az est meglepetés-vendége Stohl András vadászbarátunk volt, aki megtisztelte bálunkat jelenlétével, levezényelte a tombolasorsolást és azt követően együtt ünnepelhettük a születésnapját. A vadászias tombolatárgyak kisorsolása során őzgida, őzsuta, és őzbak elejtések – mint fődíjak – is nyertesre találtak.

Fergeteges sikert aratott az ezután következő zenés, táncos mulatozás, majd a gímszarvasból-vaddisznóból készült éjféli éhségűzők.

A bál vendégei nem csak ízletes vadászételeket ehettek, táncolhattak, szórakozhattak ezen az estén, hanem egymásra mosolyogva, beszélgethettek és megoszthatták egymással, családjaikkal és barátaikkal az elmúlt vadászévad élményeit.

Forrás: HuntingPress