Apátfalva, Magyarcsanád - Hiába ajánlott fel a magyarcsanádi vadásztársaság elnöke, Tóth József 100 ezres nyomravezetői díjat annak, aki információval szolgál a múlt héten egy vemhes őzet kegyetlenül, hurokkal lemészárló orvvadászról, a tettes nem lett meg.
Sőt: a napokban újabb két megfojtott őzre és több mint félszáz hurokra bukkantak a vadászok.

A 100 ezres nyomravezetői díjat azért ajánlotta fel lapunkon keresztül a magyarcsanádi Maros Vadásztársaság elnöke, Tóth József, mert felháborította, ami nemrég a területükön történt.

Megírtuk: az apátfalvi termálkertészet melletti erdőben egy dróthurokkal megfojtott vemhes őz tetemére bukkantak. Az állat néhány hét múlva hozta volna világra utódját, már az is tisztán kivehető volt, hogy egy bakot. Minden bizonnyal órákig szenvedett, mire kimúlt. Az állatok elejtése ily módon szigorúan tiltott, bűncselekmény. A környéken a vadászok további tucatnyi kihelyezett hurkot szedtek össze.

A díjkitűzés azonban nem hozta meg a várt eredményt. Mi több, Tóth József szerdán elmondta: újabb két tetemet találtak a múltkori helyszín közelében.

A hurok ezúttal egy 2 éves bakkal és egy ugyancsak vemhes, 2 gidát váró, 4-5 esztendős sutával végzett. Ez utóbbi ráadásul legalább 3-4 nappal korábban szenvedett szörnyű kínhalált. A környéken most is találtak újabb hurkokat – ezúttal már több mint félszáz darabot. A vadásztársaság vezetője nem tudja, miért kegyetlenkedik tovább az orvvadász, ha az állatokat sem viszi el. Talán provokálni akar, talán bosszút állni – találgat. Persze az is lehet, hogy a tettesnek egyszerűen nem volt alkalma elvinni a zsákmányt, bár különös, hogy tevékenysége közvetlenül a falu határában senkinek sem tűnik fel. – Ennyi hurok kihelyezése, még ha azokat előre elkészítette is, legalább két órát vesz igénybe – jegyzi meg.

A Makói Rendőrkapitányság orvvadászat bűntette miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz. Tóth József továbbra is fenntartja a nyomravezetői díjat. Akinek információja van az orvvadászról, az Apátfalvi Rendőrőrsön tehet bejelentést személyesen vagy a 20/918-3800-s telefonszámon. A vadászok ezenkívül igyekeznek az erdőt az eddiginél is alaposabban ellenőrizni.

Forrás: Délmagyar