Állatkínzással gyanúsítják azt az olasz férfit, akit a múlt hét végén fogtak el a zalai rendőrök, mert autójában húsz kölyökkutyát akart Olaszországba vinni - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.
A 41 éves férfi 20 különféle fajtájú kutyakölyköt szállított egy Fiat Punto csomagtartójában, amikor az M70-es autóút csörnyeföldi pihenőhelyén igazoltattak a rendőrök. A férfi a kutyák eredetével nem tudott elszámolni, de állatorvosi igazolást sem tudott mutatni a járőröknek.
A rendőrök megállapítása szerint fiatal koruk miatt még az anyjuktól nem lehetett volna elválasztani a kutyákat, továbbá a szállítás körülményei és az állatok mozgástere sem volt az előírásoknak megfelelő.

A gyanúsított a kihallgatása során elmondta, hogy interneten keresztül vette fel az ebek gazdáival a kapcsolatot. Debrecenbe és Jászberénybe utazott, s mindkét városban egy-egy bevásárlóközpont parkolójában találkozott az eladókkal, de a kutyákhoz sem törzskönyvet, sem oltási könyvet nem kapott.
A rendőrök állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást az olasz férfi ellen, aki szabadlábon védekezhet. A húsz kutyakölyköt a rendőrök a nagykanizsai állatmenhelyre vitték.

Forrás: MTI