Tovább folytatta nagyszerű nemzetközi sorozatát a magyar szarvasbőgő válogatott.
A februári Európa-bajnokságon elért bronzérmet követően hazánk legjobbjai ezúttal az immár negyedik alkalommal megrendezett klagenfurti „Weidwerk & Fischweid” kiállítás csapatversenyében bizonyították kiválóságukat.

A három versenyszámból álló megmérettetésen, melyen először a kereső-, majd a hárem-, végül a harcra hívó bika hangját kellett utánozni, a Kasper Áron, Kasper Máté, Rácz Dominik összetételű nemzeti együttes a szlovének mögött mindössze négy ponttal lemaradva a második helyet szerezte meg, míg a dobogó legalacsonyabb fokára a vendéglátókat képviselő karintiai tartományi trió állhatott fel. Az öttagú zsűriben Magyarország színeiben ezúttal Wallendums Péter delegációvezető, a szarvasbőgő válogatott menedzselését ellátó Vadászati Kulturális Egyesület titkára foglalt helyet.

A magyar versenyzők az eredményhirdetést követően egy kicsit lógatták az orrukat, hogy megint csak egy hajszállal maradtak le az első pozícióról, ám abban mindannyian egyetértettek, hogy a jövő évi, fehéroroszországi kontinensviadal előtt biztató jel az újabb érem. Ha a tendencia folytatódik, akkor a bronz és az ezüst után legközelebb már csak egyetlen apró lépés kellhet a hőn áhított aranyhoz. Bőgőink korösszetételét és elszántságát tekintve nem lehet kérdés: a magyar válogatott a jövő csapata!

Nemzeti együttesünk tagjai hazai közönség előtt legközelebb május 24-én, Várpalotán, a Vadászati Kultúra Napján, az országos bajnokságon lépnek színpadra.

Forrás: HuntingPress