Az intézkedő rendőrök a bejelentést követően egy személygépkocsiban találtak rá az elütött őzre: a 39 éves férfit a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei elfogták és előállították - írja 2014 április 14-i közleményében a Nógrád Megyei Rendőr - főkapitányság.

A megyei ügyeletre április 13-án este érkezett állampolgári bejelentés, ami szerint a 21-es számú főúton, a nagybátonyi elágazó közelében egy elütött őz fekszik az úttesten. A járőrök a helyszínre érve egy ott tartózkodó személygépkocsi vezetőjét ellenőrizték, aki tagadta, hogy vadat látott volna az úton.

A rendőrök a férfi gépkocsiját átvizsgálták és annak csomagterében megtalálták a sérült állatot. A beszerzett információk alapján megállapítást nyert, hogy a férfi már elütött állapotban találta a vadat, amit amikor a helyszínre érkezett a gépkocsi csomagtartójába tett.

Az egyenruhások az állatot a sámsonházi hivatásos vadász részére átadták, O. György 39 éves bátonyterenyei lakost pedig tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállították, és őrizetbe vették. A férfi ellen kezdeményezték a gyorsított bírósági eljárás lefolytatását.

Forrás: dkhm