A Tarnaörsi Dózsa Vadásztársaság az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez, LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012‐ben nyújtott támogatásra „A Tarnaörsi vadászház felújítása” címen nyújtott be támogatási kérelmet.

A pozitív döntést követően 2013 júniusában el is indulhattak az építési munkálatok, amelyekhez 8 863 877 forint LEADER forrást használhatott fel az egyesület. A projekt – amely a fejlesztést követően helyi vállalkozások együttműködésének ad teret – a tarnaörsi kiváló apróvadállományra és a térség meglévő vadászati hagyományaira alapoz. A beruházás során a vadásztársaság tulajdonában lévő, 87 négyzetméteres, komfort nélküli vadászházat újították fel, hogy ne csak a helyi és az ország távolabb részéről érkező, hanem a külföldi – főként olasz, osztrák és német – vadászok igényét is kielégíthesse a jövőben.

Az építési munkálatok során egy vizesblokk kialakítására került sor, teljes burkolatcsere és új kémény kivitelezése mellett. Biztonsági megfontolások alapján a tetőszerkezet és az elektromos hálózat komplett cseréje, míg energiahatékonyság miatt új nyílászárók beépítése, 2 darab új fatüzelésű kandalló kialakítása és szigetelési munkák valósulhattak meg az elnyert pályázati forrás segítségével.

A fejlesztés környezeti és társadalmi fenntarthatóságát az akadálymentes parkoló és rámpa, valamint a külső vizesblokk kialakítása adja.

A társaság fejlesztése maximálisan illeszkedik a Tisza-Tarna-Rima-menti stratégiában megfogalmazott prioritásokhoz, s hosszú távú sikerét a széleskörű térségi együttműködések kihasználása, valamint a remények szerint a vadászturisták növekvő érdeklődése és jelenléte garantálja.

Forrás: Heves Megyei Vadászkamara