Egy dámtehenet fogott hurokkal a Kazár községhez tartozó Mizserfán egy középkorú férfi: a vadat hagyta kiszenvedni. Nem csak orvvadászat, hanem állatkínzás miatt is felelnie kell - írja 2014. május 2-i közleményében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségi ügyeletre állampolgári bejelentés érkezett 2014. március 7-én délután, ami szerint Mizserfa erdős külterületén ismeretlen tettes hurokkal elejtett egy szarvast. A rendőrök a helyszíni adatgyűjtés alapján rövid időn belül megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével B. Tibor 49 éves kazári lakos gyanúsítható megalapozottan.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított a bejelentést megelőzően Kazár-Mizserfa közelében engedély nélkül, tiltott vadászati eszközzel, hurokkal fogta meg a vemhes dámszarvas tehenet. Ezt követően megvárta, míg az állat végelgyengülésben elpusztul, ami az állatnak különösen sok szenvedést okozott.

B. Tibort a rendőrök elfogták, és a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a férfit orvvadászat és állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A hatóság a nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal a Salgótarjáni Járási Ügyészségnek megküldte.

Forrás: Dhkm