Nagykapos. A városháza kistermében tartották a Világjáró Magyar Vadászok Klubja soron következő találkozóját, megalakult a szervezet felvidéki tagozata.
Nagykaposon szombaton délelőtt Gergely Imre a hegyi nyala, Németh Attila pedig az alpesi kőszáli kecske vadászatáról tartott előadást. Az érdeklődők ezután ifj. Gyimesi György A kőszáli kecskék és juhok fajai és alfajai, valamint Gyimesi György Vadászat akkor, vadászat most című előadását hallgathatták meg. Később Kopa Zsolt Néma hegyek remetéi – Beceite ibex című beszámolója következett, majd Leczo László mauritiusi vadászélményeiről beszélt. A rendezvényen bemutatták Németh Attila–Bakonyi Ágnes, Kalandos év a Föld körül – kamerával és vadászpuskával című könyvét, majd a résztvevők ellátogattak Dobó István dobóruszkai sírjához, Nagyszelmencre és a kisgéresi pincékhez. Ifj. Gyimesi György, a szervezet egyik alelnöke lapunknak elmondta, a magyarországi klubot 2001 májusában egy baráti társaság alapította. A jelenleg már több mint hetven tagot számláló klub 2012-ben egyesületté alakult, melynek felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és ausztriai tagjai is vannak. A szervezet 2013 októberében tartott tisztújító ülésén Németh Attila személyében új elnököt választottak, az alelnök ifj. Gyimesi György és Pásztó Csaba lett. A korábbi elnök, Gergely Imre által élményközösségnek nevezett egyesületnek 12 ezer forintos tagdíj befizetése mellett nemcsak vadászok lehetnek a tagjai, az összegyűlt pénzt a klub teljes egészében az évente kétszer megszervezett találkozók költségeinek fedezésére fordítja.

A 42 vadászt vendégül látó rendezvény házigazdájának tájékoztatása szerint a világjárók klubjának erdélyi tagozata tavaly alakult meg, kézenfekvő volt, hogy a felvidéki tagozat elnökségének megválasztása után idén létrehozzák az itteni tagszervezetet is. A Világjáró Magyar Vadászok Klubja idei őszi találkozóját 2014 novemberében Lovasberényben tartják, a közeljövőben pedig szeretnék megalakítani a szervezet délvidéki tagjait tömörítő tagozatát is. A klubról az érdeklődők bővebb felvilágosítást az egyesület honlapján, a www.vilagjarok.eu weboldalon találhatnak.

Forrás: Újszó