Mintegy kétszáz helyi és környékbeli hivatásos vadász vett részt június 18-án a Rákóczi-vár színháztermében megrendezett továbbképzésen.
Az Országos Magyar Vadászkamara területi szervezete által életre hívott összejövetel célja az volt, hogy részletekbe menően tájékoztassa a hallgatóságot a szakmai kérdéseket illetően.

A fórum elején Rózsa Sándor, az Aggteleki Nemzeti Park igazgatóságának osztályvezetője tartott ismertetőt a megyei vadgazdálkodás természeti vonatkozásairól, főbb szabályairól. Őt követte a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola oktatója, Fónagy István rendőr százados, aki a rendészeti feladatokat ellátó személyek intézkedési opcióiról, kötelességeiről, az esetleges kényszerítő eszközök alkalmazásának általános elveiről és előírásairól adott tájékozatót gyakorlati bemutatóval kiegészítve. Ezek után a vadhívással, illetve annak megfigyeléseivel, tapasztalataival és praktikáival ismerkedhettek meg a jelenlévők, amelynek Somfalvi Ervin, a Vadászlap újság felelős szerkesztője volt az előadója. Később lehetőség volt ennek kiscsoportos gyakorlására is, melyhez saját sípokat és eszközöket használtak a résztvevők. Emellett alkalom nyílt a vadászatra jogosultaknak a személyes konzultációra, valamint a védett helyek vadászterületen történő beazonosítására térinformatikai rendszer segítségével. A nap zárásaként a Szerencs-Ondon található Levente Lőtéren rendeztek hivatásos vadászversenyt.

Forrás: Szerencsi Hírek