Idén ausztriai Zeillernben rendezték az egyetlen hivatalosan kiírt nemzetközi vadászkürtös versenyt június 13. és15. között. A versenyre rekord mennyiségű nevezés érkezett; egy híján száz csapat mérte össze tudását.

A fellépő csapatok között, az osztrákok mellett, német szlovén, lengyel, cseh és magyar csapatok is részt vettek a rangos minősítő versenyen. Hazánkat a Vadászati Kulturális Egyesület Magyar Vadászkürt Egylet élcsapatai képviselték. A magyar indulók között ott volt a Baranya Vadászkürt Együttes, a Soproni Lővérek Vadászkürt Együttes, a Pipacs Vadászkürt Együttes, valamint a Vadászkamara Kürtegyüttes.

A magyar csapatok jól szerepeltek; két együttes – a baranyaiak és a vadászkamara csapata – arany minősítéssel zárta a versenyt. A Lővérek és a Pipacs, ezüst minősítést ért el.

A nemzetközi versenyek kiírása szerint, minden induló csapatnak négy kötelező szignált kell bemutatni, valamint egy szabadon választott művet, amely minimum huszonnégy ütemből áll. Ezek után a Vadászkamara Kürtegyüttes 873 ponttal a tizenegyedik helyen végzett. A Baranya Vadászkürt Együttes, eddigi legjobb eredményével ünnepelte húsz éves fennállását és 850 ponttal a szoros élmezőnyben végzett, ami a huszonötödik helyet jelenti a kilencven kilenc csapatból. A Lővérek ezüst minősítéssel 805 ponttal 58, míg a Pipacs szintén ezüst minősítéssel, 788 ponttal a 63. helyen fejezte be a versenyt.

Forrás: HuntingPress