Dr. Jablonkai Ilona, – aki 2013 szeptembere óta vezette a megyei Dianákat –, gyermekének születése miatt már nem tudta tovább koordinálni a vadászhölgyek munkáját, így a hónap elején új vezető kijelölésére került sor.
Ezen az ülésen a jelenlévők egyhangúlag Baló Attilánét találták erre a posztra a legalkalmasabbnak, így őt bízták meg az ügyek továbbvitelével.

A megbeszélésen legfőbb feladatként a megyei Diana élet fellendítését tűzték ki célul a résztvevők. Ennek keretében részt kívánnak venni különféle programokon, rendezvényeken, vadásznapokon, ahol leginkább a legfiatalabb korosztállyal, a gyermekekkel foglalkoznak majd. Az elképzelések megvitatása mellett és a felelősök kijelölése után az érdeklődők két interaktív előadást is megtekinthettek. Elsőként a hagyományos vadászati módok közül a vadászíjászat történetéről, elterjedéséről, hazai lehetőségeiről volt vetítés. Az előadás után az íjas vadászat legfontosabb eszközei, kiegészítő felszerelései is bemutatásra kerültek.

Ezután Csopják Judit az újraélesztésről tartott bemutatót. Megismertette a jelenlévőket a napjainkban alkalmazott legfontosabb fogásokkal, amiket mindenki a gyakorlatban is kipróbálhatott. A jó hangulatú megbeszélés és a hasznos előadások után a Dianák újult erővel kezdtek hozzá a következő nagyobb programjuk megszervezéséhez, lebonyolításához. A következő találkozó augusztus elején lesz, annak reményében, hogy akkorra még több aktív vadászhölgy csatlakozik a klub táborához.

Forrás: HuntingPress