Csőre töltöttek az ország legjobb hivatásos vadászai Kaposszerdahely határában.
Lövész tudományukat mérték össze a szakemberek, akiknek hobbi, sport és egyben gyakorlás is a verseny. A cél, hogy éles vadászaton a legpontosabban lőjenek, és a legkevesebb szenvedést okozzák az állatnak.

Puskadurrogástól volt hangos a SEFAG Zrt. tókaji lőtere. Az ország állami erdészeteinek, valamint az erdészeti közép-és felsőoktatási intézményeinek legjobbjai töltöttek csőre a versenyen, amely főként a gyakorlásról szól.

Ős László, SEFAG Zrt.:
- A vadászatban az a lényeg, hogy mindig pontosan tudjunk lőni, tehát a vadnak az olyan fajtán való elejtése, hogy a legkevesebb szenvedést okozzuk neki. Ezért van szükség, az, hogy gyakoroljunk és pontosan tudjunk lőni.

A versenyen azonban nem csupán gyakorlás, hanem viadal is, a minél több találatért és pontért. Ezért is más ez a lövészet, mint az éles vadászat, mondják.

Fekete Róbert, Bakonyi Erdő Zrt.:
- De azért van egy versenydrukk, ez azért teljesen más. Ott azért az adrenalint keressük, itt is van adrenalin-növekedésünk, de ez azért mégiscsak a sportról szól.

Kovács Sándor, Vértesi Erdészet:
- Ez szerintem életstílus a mi életünkben. Tehát nekünk ez része. Hobbi is, a munkánk is, és ezzel tudjuk biztosítani, hogy jó minőségben, jó felkészülten tudjunk részt venni utána a vadászatokon.

Van, aki vadászpuskájával állt rajthoz az országos verseny kaposszerdahelyi állomásán, míg más sportfegyverrel lőtt.

- Összefordítom, beakasztom a csövet a csőkampóba, összezárom a zártesttel, ráteszem az előagyat, lezárom, és a fegyver máris lő kész állapotban van.

15 csapat éles szemű vadásza kis kaliberű golyóspuskás, valamint sörétes koronglövészetben bizonyíthatott.

Ihárosi Péter, szóvivő, SEFAG Zrt.:
- Azok a fegyverek, amiket itt használnak, a sportolás során és a gyakorlás során, azok speciálisan ide fejlesztett fegyverek. Sokkal robosztusabbak, erősebbek, hogy a többletterhelést, azt a rengeteg lövést, ami itt leadásra kerül, el tudják viselni.

Az országos lövészversenynek csupán egy állomása a kaposszerdahelyi, így, akinek ezúttal nem ment jól a célzás, vagy korongra vagy táblára, az a sorozat egy újabb viadalán, és éles vadászaton egyaránt bizonyíthat.

Forrás: Somogy TV